Vestia Yrityspalvelut

Referenssi: Maustaja Oy

Referenssi: Maustaja Oy, Vestia Yrityspalvelut Oy

Maustaja Oy on Pohjoismaiden suurin ja maailman pohjoisin elintarvikkeiden sopimusvalmistaja. Maustajalle tärkeitä arvoja ovat toimiva yhteistyö eri sidosryhmien kanssa, tuoteturvallisuus sekä vastuullinen toiminta. Toimintaa ohjaa vahva asiantuntemus sekä monen vuosikymmenen kokemus elintarvikealalta. 

Arvojen mukaista jätehuoltoa elintarvikealalla

Jätehuolto kuuluu oleellisena osana elintarviketeollisuuden toimintaan. Tuoteturvallisuus ja ympäristöasiat tulee huomioida etenkin jätteiden käsittelyssä. ”Vastuullisuus pitää huomioida kaikessa toiminnassa, myös jätehuollossa.” korostaa Maustajan hankintapäällikkö Sami Sikkilä.

”Siksi Vestia Yrityspalvelut on ollut meille luonteva valinta vastuullisena jätehuollon asiantuntijana varmistamaan, että tuotetut jätteet kierrätetään ja hyödynnetään mahdollisuuksien mukaan uusiokäyttöön. Meille on tärkeää, että kaikki kumppanimme toimivat samojen arvojen pohjalta kuin me itse”, jatkaa Sikkilä. 

Maustaja toimii elintarviketurvallisuusstandardi BRCGS:n mukaisesti. Kyseinen standardi asettaa tiukat vaatimukset myös jätteen käsittelylle. Vuotuisesta BRC-sertifioinnista Maustaja sai viime syksynä parhaan mahdollisen AA+ tuloksen.

Kokonaisvaltainen ratkaisu jätehuoltoon

Yhteistyö aloitettiin 2018 ensimmäisten jätetoimitusten muodossa ja sopimusasiakkaaksi Maustaja siirtyi 2019. ”Yhteistyö on ollut helppoa ja sujuvaa Vestia Yrityspalveluiden kanssa. Hyvin tavoitettavissa oleva yrityspalvelupäällikkö on pystynyt ratkaisemaan tehokkaasti kaikki eteen tulleet tarpeet jätehuoltoon liittyen”, kertoo Sikkilä. 

Asiakkuuden alussa Maustajalle tehtiin kattava selvitys tarvittavista jätehuollon palveluista paikan päällä Pyhännän tehtaalla ja yhdessä pohdittiin optimaaliset toteutustavat eri jätejakeiden keräykselle ja logistiikalle. ”Tämä selvitys ja palvelu oli luonnollinen ja helppo aloitus laajemmalle yhteistyölle. Keskitettiin kaikki elintarviketeollisuudessa syntyvä jäte yhden toimijan hoidettavaksi. Tällä saavutettiin kustannussäästöjä, sujuvuutta ja helppoutta jätehuoltoomme!”, kuvailee Sikkilä. 

Maustajalla on kolme omaa puristinta, pahville, poltettavalle ja biojätteelle. Puristimet toimitetaan tyhjennettäväksi Vestia Yrityspalveluille Ylivieskaan. Paperin ja lasin keräys hoidetaan astiatyhjennyksillä ja osa muovista kerätään paalaimella. Piennoutoina noudetaan mm. loisteputkia, SER:iä sekä muita vaarallisia jätteitä. Maustajalla on myös iLOQ-älylukollinen tietosuoja-astia, jolla kerätään paperinen tietosuojajäte. 

”Suosittelen ehdottomasti Vestia Yrityspalveluita! Asiat sujuvat ja etenevät tehokkaasti”, päättää Sikkilä. 

Millä adjektiiveilla kuvailisit yhteistyötä Vestia Yrityspalveluiden kanssa?

Sujuvaa, helppoa, jätehuollon ammattilaisia

Kiinnostuitko palveluistamme?

Tutustu monipuoliseen palvelutarjontaamme ja ota yhteyttä!