Vestia Yrityspalvelut

puh. (08) 410 8701 | info@vestiayrityspalvelut.fi

Vaarallinen jäte

Mitä on vaarallinen jäte?

Vaarallinen jäte on jätettä, joka kemiallisen tai muun ominaisuutensa takia aiheuttaa erityistä vaaraa tai haittaa ihmisille tai ympäristölle. Vaarallinen jäte on laaja käsite, joka voi tarkoittaa esimerkiksi maaleja, akkuja tai liuottimia, mutta myös teollisuudessa syntyviä sivuvirtoja, tuhkaa tai erilaisia kuonia. Tutustu alla tarkemmin vaarallisen jätteen tyyppeihin.

Vaarallisen jätteen palvelumme

Loppusijoitettavat jätteet

Vastaanotamme Ylivieskassa erilaisia teollisuuslaitosten kierrätyskelvottomia jätejakeita, joille ei vielä ole olemassa muita käsittely- ja kierrätysmahdollisuuksia. Tällaisia jakeita voivat olla esimerkiksi erilaiset tuhkat ja kuonat. Alueelle voidaan ottaa liukoisuustestien perusteella vaaralliseksi luokiteltuja materiaaleja pois lukien nestemäiset ainekset.

Muut vaaralliset jätteet

Vastaanotamme ja keräämme yrityksiltä niin pienet kuin suuremmatkin vaaralliset jätteet, esimerkiksi asbestia, liuottimia, maaleja ja akkuja. Vaaralliset jätteet käsitellään ammattimaisesti ja turvallisesti Ylivieskan jätekeskuksessa.
Tutustu alla kaikkiin vaaralliseksi luokiteltuihin jakeisiin.

Mitä vaaralliselle jätteelle tehdään?

Vastaanottamamme vaaralliset jätteet käsitellään turvallisesti ammattilaisten toimesta, jolloin ne saadaan vaarattomiksi ihmisille ja ympäristölle. Jätejakeesta ja määrästä riippuen vaarallinen jäte käsitellään ja toimitetaan hyödynnettäväksi mm. lämpöenergiaksi tai uusioraaka-aineeksi. Loppusijoitettavien jätteiden turvallisuus varmistetaan puolestaan erilaisilla mittauksilla ja tarvittaessa materiaali stabiloidaan.

Sinua saattaisi kiinnostaa

Pilaantuneiden maiden palvelut

Tutustu pilaantuneiden maiden käsittelyyn ja palveluihimme.